Greklands godaste olivolja?


Greklands godaste olivolja? | Mittgrekland


Greklands godaste olivolja?

  • Skriv ut

Togora olivolja

Togora olivolja. (Foto: Markus Olsson) 

Kan det vara så att jag har hittat Greklands godaste olivolja? Smaklökarna jublar och går i parad och viftar med flaggor i alla fall. Det borde ju ge någon form av signal. Längst in i en stor öländsk lada hittade jag en kavat grekisk kvinna som stolt sålde sin egenproducerade olivolja, en biodynamisk jungruolivolja ifrån Lesbos. Okryddad. Kryddor tillsätter man när man äter fick jag veta.

Kvinnan heter Lambrini Theodossiou och äger en olivlund på Lesbos södra sida. Lunden ligger på kulle och består av 1500 träd tillsammans med vildvuxna örter och mandel- och fikonträd. Allt görs för hand. Ja, något har denna kvinna lyckats med för godare olivolja har jag aldrig smakat. På Togora’s hemsida hittar du återförsäljare och vad jag kan utläsa så kommer du även kunna handla på hemsidan inom kort; www.togoraolivolja.se

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast