inspiration

Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2017


Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2017 | Mittgrekland


Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2017

  • Skriv ut

Det är inte ofta jag skriver om grekisk musik numera även om det är en viktig ingrediens för mig för att kunna njuta av Grekland även när jag inte är på plats. Musik och mat är två perfekta beståndsdelar för att få uppleva den där härliga Greklandskänslan hemma i Johannesbo. Medan grytorna puttrar på spisen brukar spellistan med grekisk musik (länk) går varm här hemma.

Nu är det mindre än en månad kvar till Eurovision Song Contest 2017 startar och sedan en tid tillbaka är det grekiska bidraget utsett, This is love med Demy. Det är en förhållandevis modern danslåt utan några klassiska grekiska influenser vilket jag annars vurmar för. Jag gissar att låten tar sig vidare från semifinalen men kommer säkert, liksom det svenska bidraget, inte lämna tävlingen med några större intryck.

Demy är en känd grekisk sångerska och skådespelerska och har spelat i flera musikaler, senast i den grekiska versionen av Mamma Mia i Aten. Hon har samarbetat med flera grekiska kända artister och har spottat ut några hits de senaste åren. Jag har haft svårt att hitta något live-klipp på This is love men flickan kan minst sagt sjunga så liveframträdandet borde bli bra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen