Greklands bidrag i Eurovision Song Contest 2021

Eurovision Song Contest andra semifinal går av stapeln 20 maj då Greklands bidrag ”Last Dance” är med och tävlar. Och ja… det är nog både första och sista dansen i denna tävling. I år tycker jag inte att Greklands bidrag är särskilt upplyftande och försvinner lätt i mängden.

Greklands bidrag framförs av Stefania Liberakakis, känd som Stefania, som är en grekisk-holländsk sångerska, skådespelerska och YouTuber.

Strax efter det att Stefania hade fyllt 10 år övertygade hon sina föräldrar om att få ansöka till TV-programmet The Voice Kids. Efter The Voice Kids blev hon medlem i barnkören Kinderen voor Kinderen och 2016 valdes hon av en kommitté att representera Nederländerna i Eurovision Junior Contest i Valletta som en del av tjejbandet Kisses. Gruppen slutade på en åttonde plats med låten Kisses and Dancin.

År 2019 släppte hon tre singlar: Wonder, I Am Sorry och Turn Around. Samma år entrade Stefania den grekiska marknaden via MAD VMA Awards där hon tillsammans med Ilenia Willams och Konnie Metaxa framförde en cover av låten Con Calma.

Kolla in Greklands bidrag till Eurovision Song Contest här och se vad du tycker:

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast