Greklands bidrag i Eurovision 2022

Så, då var årets grekiska bidrag till Eurovision utsett och sedan en tid tillbaka har det varit bestämt att det ska framförs av Amanda Tenfjord (Amanda Georgiadis). Amanda är hälften norsk och hälften grekisk, närmare bestämt kommen från en grekiska fader och en norsk moder. Amandas musik blandar modern pop, folkmusik, elektronisk musik och ambient på ett suggestivt sätt.

Låten som Amanda ska delta med i Eurovision heter ”Die together” och är en ballad som handlar om en döende relation. Videon är inspelad på Symi i Dodekaneserna, en ö jag bara besökt över dagen men är bra sugen på att stanna ett par dagar till på.

Symi Eurovision Grekland
Gialos, Symi. (Foto: Markus Olsson)

Jag tror att jag gillar låten men liksom de senaste åren så saknar jag de tydliga grekiska tongångarna i Eurovision. Det finns flera bra tidigare Euriovisionbidrag från Grekland med tydlig musikalisk identitet. Jag saknar dem.

Här hittar du mina fem favoriter genom åren: Favoritbidrag från Grekland (länk)

Lyssna på Greklands bidrag i Eurovision 2022

Här hittar du den officiella informationen om Greklands bidrag (länk).

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast