Grekiskt vin: The Lion Organic Agiorgitiko Cabernet Sauvignon nu på Systembolagets hyllor!


Grekiskt vin: The Lion Organic Agiorgitiko Cabernet Sauvignon nu på Systembolagets hyllor! | Mittgrekland


Grekiskt vin: The Lion Organic Agiorgitiko Cabernet Sauvignon nu på Systembolagets hyllor!

  • Skriv ut

I våras var jag säker på att det röda vinet Ktima Kir Yianni Yianakohori Hills från vindproducenten Kir-Yianni Estate hade kommit för att stanna under bokstaven G i Systembolagets hyllor. Men säg den lycka som varar för evigt. Det finns visserligen kvar i Systembolagets beställningssortiment men istället för att erbjuda flera grekiska viner ersätter Systembolaget det med ett nytt rött vin från och med den 1 september, The Lion Organic Agiorgitiko Cabernet Sauvignon från vinproducenten Giannikos Winery.

Vad jag vet har det inte tidigare funnits något vin på den svenska marknaden från Giannikos Winery och det ska bli riktigt spännande att prova på detta ekologiska vin som är gjort på den grekiska druvan agiorgitiko samt cabernet sauvignon. Vinet ska vara fruktigt med inslag av svarta vinbär, plommon, choklad, mynta, blåbär och vanilj.

Familjen Giannikos vinproduktion går tillbaka ända till 1896 med en avstickare till USA efter andra världskriget för att sedan återvända till Grekland på 1970-talet igen. Familjen har verkligen gått igenom sina prövningar med att återuppbygga vingården efter hemkomsten för att sedan se det mesta brinna ner på 1990-talet. Men skam den som ger sig och sonen Michalis Giannikos byggde åter upp vingården och valde då att satsa på ekologiska viner.

Det ska bli riktigt spännande att prova på detta vin och jag återkommer i slutet på veckan om ett eget tyckande.

Mer om vinproducenten och vinet hittar ni här: Giannikos Winery

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast