inspiration

Grekisk mat: Keftedes- grekiska lammköttbullar


Grekisk mat: Keftedes- grekiska lammköttbullar | Mittgrekland


Grekisk mat: Keftedes- grekiska lammköttbullar

  • Skriv ut

Ah, det finns knappast något starkare reseminne än ett smakminne och när jag lagade Keftedes här om dagen var inget undantag. Direkt befann jag mig på en liten taverna i en av de små byarna i Kykladerna, hungrig efter en lång vandring till en avlägsen strand, törstig efter ett allt för litet vätskeintag. På bordet framför mitt står en tallrik med Keftedes och friterad potatis och bakom imman på glaset porlar en kall Mythos. Jag njuter.

Man skulle väl kunna säga att Keftedes är grekiska köttbullar i tomatsåsmen när de landar i tomatsås kallas det egentligen Soutzoukakia. Oavsett, underbart goda och runda i smaken.

Receptet hittar du här: Keftedes

Keftedes 2020
Keftedes. (Foto: Markus Olsson)

Läs även andra bloggares åsikter om Grekland, grekisk, medelhavet, matblogg, recept, Keftedes.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen