inspiration

Grekisk Konstmusikfestival 2018


Grekisk Konstmusikfestival 2018 | Mittgrekland


Grekisk Konstmusikfestival 2018

  • Skriv ut

Den 17:e mars är det dags för den tredje upplagan av Grekisk Konstmusikfestival på Nybrokajen 11.

I årets upplaga står den kulturskapande grekiska kvinnan i centrum och tar sitt uttryck i instrumentalmusik, poesi och opera. Vi kommer att bjudas på allt ifrån Sapfos poetiska verk till det antika instrumentet ”Apollos lyra”, från nya musikaliska verk till operagala och möta nutida grekiska kompositörer till recitering av Stina Ekblad.

Bakom festivalen står föreningen Grekisk Konstmusik i Sverige. De verkar för att grekiska kompositörers musik spelas för publik i Sverige men också för skapandet av ny musik genom grekisk-svenska kulturutbyten. Föreningen har utöver de två tidigare festivalerna bland annat organiserat flera minneskonserter för den grekiska operasångerskan Maria Callas.

Maria Callas 1958
Maria Callas. (Foto: No copyright)

Är du nyfiken på att upptäcka eller förkovra dig i grekisk konstmusik så är årets festival ett ypperligt tillfälle. För mer information och biljetter, se www.gkis.se (länk).

Hitta hit:

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen