Veckans strand: Glyfada Beach på Korfu

När jag var på Korfu för ett par år sedan bodde jag i Korfu gamla stad (ett av Greklands världsarv) mitt bland små, smala gator och livfulla torg. Vanligtvis söker jag mig till boenden intill vidsträckta stränder men just den här gången fick kullerstenarna ersätta den mjuka, vita sanden. Och jag var riktigt nöjd med det! Busstrafiken på Korfu är klockren och varje morgon gick jag till busstationen och hoppade på en buss som gick mot en bestämd strand. En av dessa stränder var Glyfada Beach.

Glyfada beach på Korfu
Glyfada Beach, Korfu. (Foto: Markus Olsson)

Glyfada Beach ligger knappa tio kilometer rakt över ön från Korfu stad och är en organiserad sandstrand med solstolar, parasoller, duschar, tavernor, kaféer, barer och badvakt. Jag skulle säga att det är en strand som en strand brukar vara på ett charterresmål. Inget ont om det och gillar du det rika utbudet så finns det inget övrigt att önska. Här finns även olika vattensporter att prova på för den som vill berika sin stranddag med ytterligare händelseförlopp.

Glyfada Beach, Korfu. (Foto: Markus Olsson)

Vattnet vid Glyfada Beach är klart och långgrunt, sanden är mjuk och finkornig. Bakom stranden tornar en bergssluttning upp sig där både hus och frodiga träd klamrar sig fast i olika nivåer. Jag tycker det ger en skön inramning till stranden och av alla de stränder jag besökte under min vecka på Korfu så tillhör Glyfada Beach en av favoriterna.

Glyfada Beach, Korfu. (Foto: Markus Olsson)

Läs mer: Korfu

Hitta till Glyfada Beach:

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast