Fetaostens dag!


Fetaostens dag! | Mittgrekland


Fetaostens dag!

  • Skriv ut

Ni har väl inte missat att det är fetaostens dag idag, den 15 oktober?

Vi har alla smakminnen från våra resor och jag brukar plocka fram mina minnen från Grekland genom att tillaga rätter där vissa specifika smaker lockar fram just den där dagen vid det fyrkantiga bordet i sanden där pinjeträdens doft blandas med saltstänk från havet. För en stund kan smakminnet förflytta mig till en helt annan plats än köksbordet här hemma.

Jag älskar fetaost och när det man älskar har sin alldeles egna dag så är det klart att jag firar den med allehanda rätter. På Hallins reseblogg på Resias hemsida gästbloggar jag med tre fantastiska recpet med fetaost. Vad sägs om panerad fetaost med citron- och gurksallad, souvlaki med fetaostgratinerade rotfruker och fetaostglass? Alla recept och tankar kring mat och resor hittar du på blogg.resia.se

Fetaosgratinerade rotfrukter
Souvlaki med fetaostgratinerade rotrfrukter (Foto: Markus Olsson)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast