inspiration

Favoritstränder i Grekland


Favoritstränder i Grekland | Mittgrekland


Favoritstränder i Grekland

  • Skriv ut

Det finns favoritstränder och det finns favoritstränder. Oavsett var i den grekiska övärlden jag hamnar så finns det alltid en strand som på sitt eget sätt slår någon annan. Det kan vara en alldeles gyllengul och mjuk sand som gnistrar i solens strålar. Det kan vara ett klart och turkosblått vatten som ger sikt långt ner mot havets botten eller det kan vara det inramande landskapet som skapar en bild att bära med sig för resten av livet. Det är helt enkelt svårt att besvara frågan om vilken strand som är min favoritstrand. Det kan vara den långa vandringen dit som gör att slutmålet växer till en särskilt stor belöning eller ibland räcker det att personen på den väderbitna tavernan är extra trevlig. Jag kan inte minnas att jag varit på en strand som inte just där och då är min favoritstrand och det är nog därför jag ständigt strävar efter att hitta nya favoritstränder. Om tre veckor är det dags att åter igen vältra sig i Medelhavets salta vatten och torka på landstungor jag aldrig tidigare satt min fot på. Jag längtar så att det värker i kroppen. Under tiden får jag underhålla mitt strandbehov genom att titta på foton från tidigare stranderövringar.

Amorgos Agia Anna
Agia Anna, Amorgos. (Foto: Markus Olsson)

Agia Anna på Amorgos har bland de blåaste vattnet som finns. Här spelades filmen ”Det stora blå” in och det är inte svårt att förstå varför.

Iraklia Vorini Spilia Bay
Vorini Spilia Bay, Iraklia. (Foto: Markus Olsson)

På den lilla ön Iraklia kan du hitta små bukter du får ha för dig själv. Vorini Spilia Bay är just en sådan.

Elia Beach Mykonos
Elia Beach, Mykonos. (Foto: Markus Olsson)

Mykonos har många riktigt bra organiserade stränder. Elia Beach är en av dem och det är lätt att ta sig hit med badbåten.

Samos Tsamadou Beach
Tsamadou Beach, Samos. (Foto: Markus Olsson)

Tsamadou Beach på Samos har riktigt klart vatten och har fina tavernor precis intill. Promenaden ner på den lilla stigen är bara den en njutning i sig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen