Grekland


Fastlandet

Epirus

Området Epirus har bland annat regionala flygplatser i provinshuvudstaden Ioannina och i Preveza och flygplatsen Preveza-Aktion. Till dessa flygplatser kan du bland annat åka Charter (Parga) eller ta inrikesflyget från Aten. Det finns även långfärdsbussar från Aten och Thessaloniki.

Namn på grekiska

Ήπειρος

Flygplats

ja

Invånare

cirka 337 000

Tid

svensk normaltid + en timme

Riktnummer

en rad olika

Om Epirus

Tänk dig en plats där berg möter dal, där hav möter land, där nutid möter dåtid och där genuina miljöer härbärgerar engagerande och vänliga människor. Tänk dig underbara stränder, tänk dig förtrollande vandringsleder och föreställ dig antika lämningar som inte lämnar någon oberörd. Tänk nordvästra Grekland, tänk fastlandet, tänk en av Greklands mest spännande regioner. Eller egentligen behöver du inte tänka så mycket för allt det där kan du uppleva på en av Greklands mest mångfacetterade platser, Epirus.

Jag har inte rest särskilt mycket i området men har verkligen kommit att fastna för det jag hittills fått uppleva. Under Att göra/ sevärt kan du läsa om alla antika teatrar och monument i området medan städer som Ioannina och Parga har egna sidor med mer information.Karta över Epirus


Rulla till toppen