inspiration

Fantastisk mat i en fantastisk miljö: Kouros Village på Antiparos

Fantastisk mat i en fantastisk miljö: Kouros Village på Antiparos

  • Skriv ut

Kan en fantastisk maträtt skapa en fantastisk miljö? Eller är det så att en fantastisk miljö kan få en maträtt att vara ännu mer utsökt? Jag tror att det kan vara både och beroende på förutsättningarna, för nog har det funnits tillfällen när man har lockats av vacker utsikt eller noga inredda restauranger men att maten har tagit udden av upplevelsen? Eller att ett halvmörkt skyffe kan bli stammisstället tack vare enastående mat? Men det finns förstås även tillfällen där både miljön och maten har varit helt underbara och skapat de varmaste mat- och resminnena.

Just ett sådant tillfälle fick jag det här året. Närmare bestämt på Antiparos och Kouros Village. Kouros Village ligger i utkanten av hamnen på Antiparos med utsikt över det turkosa vattnet och hamnpromenaden som är kantad av vitmålade hus med blå detaljer. Ni vet, Grekland i kubik på något sätt. Jag kan sitta på deras uteservering i timmar och bara titta på båtarna, livet i hamnen och vattnets still dans.

Kouros Village uteservering Antiparos
Uteserveringen på Kouros Village, Antiparos. (Foto: Markus Olsson)

Efter allt för många timmar på en pensionsduglig färja kom jag den här eftermiddagen fram till Kouros Village med lätt darriga ben och en hunger som Grekland aldrig beskådat. Trots att klockan närmade sig stängning för köket och trots att personalen hade börjat varva ner lagade de till en pastarätt med getost (från Antiparos), kapris och tomater. Allt inlindat i ett mjukt täcke av pasta.

Kouros Village uteservering Pasta Antiparos
Antiparos pasta serverad på Kouros Village, Antiparos. (Foto: Markus Olsson)

Jag kan verkligen gå igång på rena, klara smaker och det var precis det jag fick göra den här gången. Det var nog till och med resans kulinariska höjdpunkt när jag tänker efter. Det var så gott att jag nästan körde ett zorbanummer där och då men förtrollad av miljön blev jag sittande med blicken ut mot hamnen istället. Och där satt jag ett bra tag innan jag till slut drog mig tillbaka till mitt rum med små, nästan osynliga zorbasteg. Jag var mätt, jag var nöjd, jag var belåten.

Kouros Village uteservering Mythos Antiparos
Njuter av en öl och skriver bloggtexter på Kouros Village uteservering, Antiparos. (Foto: Markus Olsson)

Hitta till Kouros Village:

Kouros Village hemsida: Kouros Village

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen