inspiration

Det goda i det enkla eller det enkla i det goda


Det goda i det enkla eller det enkla i det goda | Mittgrekland


Det goda i det enkla eller det enkla i det goda

  • Skriv ut

Det finns ett gatuhörn i Aten där turiststråket Adrianou möter promenadstråket mot Akropolis, där bussarna vänder och där taxichaufförerna sicksackar sig ut för att nå nya destinationer. Det myllrar av folk och fordon, dofter blandas med skarpa hörselintryck. Det är här vi startar vår greklandsresa, det är här stress och spänningar från vardagen släpper, det är här vi bränner oss i solen för första gången på resan. Det är här vi beställer vår första gyros och det är här vi dricker vår första Mythos. Det finns ett gatuhörn i Aten där livet tar en annan vändning, där alldagen blir till ett äventyr, där mat och dryck blir något annat, något extra.

Gyristroula Aten 2
Gyristroula, Aten. (Foto: Markus Olsson)

Restaurang Souvlaki Gyristroula ser inte mycket ut för världen och det kanske den inte heller är. Menyn är anpassade för trötta turister och säljer varianter av ”det grekiska” som ingen grek förmodligen förknippar med moderlandet. Det är enkelt, överkomligt och ganska ordinärt. Men, det är vårt favoritsälle och vi återvänder år efter år. Det är här vi startar vår greklandsresa, det är här vi slappnar av och det är här vår vinterbleka hud ändrar färg.

Souvlaki Aten
Souvlaki. (Foto: Markus Olsson)

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen