De fyra p:na- pass, pesetas, p-piller, piljetter


De fyra p:na- pass, pesetas, p-piller, piljetter | Mittgrekland


De fyra p:na- pass, pesetas, p-piller, piljetter

  • Skriv ut

Ja, eller kanske inte riktigt, snarare- pass, pengar, p(b)lodtrycksmedicin och piljetter. De fyra livsvikta p:na för en resa… och prit då förstås. Det kommer knappast bli så att vi sitter inne på en av Arlandas toaletter och dukar upp med nötter och snaps men vi kommer garanterat slå oss ner och inta den obligatoriska Arlanda-ölen… och om halsen är lite öm, en Jäger. Jag ska inte sticka under toalettstolen med att jag är en vän av rutiner och att starta en resa med en Arlanda-öl är lika viktigt som att komma ihåg piljetterna. Annars blir det fel liksom. Det spelar ingen roll om klockan är 06.00 eller 18.00, den ska ner. Understrykas ska att jag inte på något sätt är beroende av alkoholhaltiga drycker utan jag är snarare beroende av traditioner när det gäller resandet. Och det får gärna uppstå nya traditioner och kanske kan vi skapa en ny på lördag när vingarna styr mot underbara Aten.

Arlandaölen
Den obligatoriska Arlanda-ölen. (Foto: Markus Olsson)

En annan tradition vi har när vi kommer ner till Aten är att antingen gå ner till Gyristroula för att inta en Mythos och en Gyros Pork in Pita men när klockan slår sent får det bli den alternativa traditionen att inhandla delikatesser och en flaska grekiskt på den lilla butiken på flygplatsen och duka upp på en servett på hotellrummet. Då är det semester med stort p som i punderbart. Jag räknar ner nu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast