inspiration

Dagsutflykt eller dagsflykt till Poros






Dagsutflykt eller dagsflykt till Poros | Mittgrekland






Dagsutflykt eller dagsflykt till Poros

  • Skriv ut

När augustisolen lyser som starkast och Atens gator nästan glöder av hetta är en dagsutflykt eller kanske till och med en dagsflykt till någon av de närmaste öarna en skön reträtt från ångande gator och dallrande luft.

Poros stad med klocktorn
Poros stad, Poros. (Foto: Markus Olsson)

Poros är en av de Saroniska öarna som ligger närmast fastlandet och inte så långt ifrån Atens hamnstad Pireus. På dryga timmen tar dig en ”flygande delfin” till Poros som faktiskt bara ligger 360 meter från Peloponnesos kustremsa. Den dagen vi klev i land på den lilla ön i Poros stad var temperaturen uppe i 40 grader och upptäckarlusten gick på sparlåga, men en rundtur i den charmiga staden och ett antal trappsteg upp till klocktornet avverkade vi innan vi tog oss till den närmaste stranden, Kanali Beach. Stranden ligger cirka 10- 15 minuters promenadväg från Poros stad, precis til höger om den lilla kanalen som skiljer de två öarna åt som utgör Poros.

Poros stad
Poros stad, Poros. (Foto: Markus Olsson)

Efter att ha tillbringat ett par dagar på de mer pråliga, torra stränderna längs Atens Riviera var det pigga och genuint glada bemötandet från den unga tjejen med svettig mustasch en uppfriskande upplevelse. Ungefär som om någon har tillsatt kolsyra i vattnet. Vi föll pladask för bubblorna och valde solsängar nära vattnet och den svaga bris som nästan omärkt strök vår brända hud. Den unga tjejen hade kunnat sälja vad som helst till oss men vi startade direkt med en öl, den grekiska ölen Eza. En ny upplevelse som smekte våra torra strupar och förförde oss med stor belåtenhet.

Eza Kanali Beach Poros

Kanali Beach, Poros. (Foto: Markus Olsson)

Vi stannade i flera timmar på stranden, badade, drack och åt innan delfinen tog oss tillbaka till den vibrerande luften på fastlandet. Till Poros måste jag återvända för att få uppleva mer och känna in atmosfären. En dagsflykt från glödande gator räcker inte till.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen