inspiration

City Circus- ett av mina favorithotell i Aten

City Circus- ett av mina favorithotell i Aten

  • Skriv ut

Startbild City Circus

Det här med att rekommendera något till någon kan vara lite kvistigt. Ens egna upplevelse kan krocka med den andras, omedelbara förändringar kan skapa andra äventyr och den varmt upplysta manegen kan en dag bada i kallt strålkastarljus eller till och med vara nedsläckt. Det här inlägget är därför ingen rekommendation utan endast en skildring av ett av mina absoluta favoritställen i Aten: City Circus.

Uppehållsrum Soffor City Circus webb
City Circus, Aten. (Foto: Markus Olsson)

Atens egna lilla cirkus är ingen cirkus fast är på något sätt en cirkus ändå. Han ligger i det brusande området Psirri (Psyri) strax norr om Monastirki och inhyser både akrobater, jonglörer och clowner. Bildligt talat. För det är här de bor. Världens alla akrobater, jonglörer, luftartister och clowner. Det är hit de kommer och bor en natt eller två eller tre. För det finns väl åtminstone en clown i oss alla emellanåt? Och kanske en akrobat eller jonglör också?

Trehjuling City Circus webb
City Circus, Aten. (Foto: Markus Olsson)

City Circus är ett hostel och ett hotell som bygger på ägarnas önskan om att skapa något som de själva skulle älska att bo på, en plats som erbjuder ett boende av hög standard och som samtidigt gör det möjligt för alla resande cirkusartister att kunna umgås, dela sina berättelser och känna att de ingår i en enda stor cirkusfamilj.

Uppehållsrum Bord med Schack City Circus webb
City Circus, Aten. (Foto: Markus Olsson)

De två byggnaderna som City Circus och den tillhörande restaurangen Zampanó ligger i är daterade från slutet av 1800-talet och ses som en självskriven del av Atens historia. Byggnaderna betraktas som en symbol för grekisk arkitektur men förblev i stort sett oanvända mellan 1970 till 2011 när City-Circus-folket upptäckte dem i sökande efter det perfekta läget. Efter ett år av förberedelser och invändig ombyggnation öppnade City Circus sina dörrar sommaren 2012.

Uppehållsrum 2 småbord City Circus webb
City Circus, Aten. (Foto: Markus Olsson)

Jag har bott här ett par gånger och stormtrivs med den cirkusinspirerande miljön och med människorna. Cirkusfolk är helt enkelt ett trevligt folkslag.

Zampano City Circus webb
Zampanó, Aten. (Foto: Markus Olsson)

Zampano Fasad City Circus webb
Zampanó, Aten. (Foto: Markus Olsson)

Hitta hit:

*Detta inlägg är inget samarbete utan enbart mitt eget tyckande.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen