inspiration

Att resa till Grekland hemifrån- smakprov från #greecefromhome


Att resa till Grekland hemifrån- smakprov från #greecefromhome | Mittgrekland


Att resa till Grekland hemifrån- smakprov från #greecefromhome

  • Skriv ut

Vanligtvis börjar jag räkna ner till försommarens Greklandsresa vid det här laget. Ramarna är satta och öluffen är uppmålad i grova drag. Vanligtvis. Men i år är skisspappret lagt i byrålådan och jag får njuta av Grekland på andra sätt. Hemifrån.

Mitt muskelminne, doftminne, emotionella minne, korttidsminne, långtidsminne och allt vad minnen kan heta är inställt på Grekland. Ett steg på trottoaren i staden som jag bor i kan plötsligt kännas som Atens ojämna promenadstråk, en restaurangs luftutsläpp kan få mig att stanna upp och tro att jag återbesöker en kär servering på en ö och en sångs vemod kan omedelbart förflytta mig till en sen tavernakväll.

Just nu får det förstås vara tillräckligt och jag njuter så mycket jag kan av Grekland ändå. Fast hemifrån. VisitGreece’s kampanj #greecefromhome skapar också möjligheter att få uppleva Grekland på en rad olika sätt. Sätt som jag, eller du, kanske vanligtvis inte skulle göra. Med en rad olika videor får vi ta del av Grekland och dess kultur och här är några smakprov att njuta av.

Singing with Nandia Kontogeorgi

Wine Tasting Assyrtiko with Ted Lelekas

Uncharted Greece

Virtuella rundturer i det arkeologiska museet i Tegea

Virtual Tour (länk)

Συντελεστές του Ιστοχώρου Επίβλεψη, Επιστημονική Τεκμηρίωση και Επιμέλεια Περιεχομένου: Γρηγορακάκης Γρηγόρης (ΛΘ΄ΕΠΚΑ ) Επιστημονική Τεκμηρίωση και Καλλιτεχνική Επιμέλεια Χαρτογραφικών Αναπαραστάσεων: Τσάτσαρης Ανδρέας (ΤΕΙ Αθηνών), Γρηγορακάκης Γρηγόρης (ΛΘ΄ΕΠΚΑ) Ανάπτυξη Βάσης Αρχαιοχωρικών Δεδομένων ”Καλλιστώ”: Τσάτσαρης Ανδρέας (ΤΕΙ Αθηνών), Γρηγορακάκης Γρηγόρης (ΛΘ΄ΕΠΚΑ), Σκουλουφιανάκης Δημήτρης (ΓΕΩΘΕΣΙΑ ΕΠΕ) Καλλιτεχνική Επιμέλεια και Ενημέρωση Περιεχομένου: Καρέγλη Σταματία

Evolution of Greek music

Läs mer:Här hittar du hela kampanjen #greecefromhome (länk)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen