Att lära sig grekiska


Att lära sig grekiska | Mittgrekland


Att lära sig grekiska

  • Skriv ut

Ja, tänk om man kunde prata och förstå grekiska. Det vore något det. Jag kommer tyvärr aldrig längre än några artighetsfraser innan det tar stopp och tungan slår knut på sig själv. Jag skulle så gärna kunna prata med alla Kostas och Marior som inte kan så många ord engelska. Otaliga gånger har jag hyrt rum av icke engelsktalande greker och det finns så mycket värme, gästvänlighet och vilja men ändå så kan jag sakna möjligheten att få prata på riktigt med dem.

Jag har vid ett tillfälle påbörjat en distanskurs i nybörjargrekiska på universitet men gav ganska snabbt upp då både studieformen och heltidsarbetet inte riktigt gick att kombinera. Ambitionen fanns där men den kanske aldrig var tillräckligt stark. Min vetgirighet knackar dock alltid försiktigt på axeln och försöker locka mig till nya kurser så vem vet, en dag kanske kan får prata med alla Kostas och Marior som jag idag pratar teckenspråk med.

Jag har försökt att samla information om olika sätt att lära sig grekiska på här på mittgrkeland.se, från en tre veckors kurs i Aten till studieförbund och gratisappar. Informationen hittar ni här: Grekiska språket.

Skylt
Man vet aldrig när det kan vara bra att kunna grekiska. (Foto: Markus Olsson)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

MARKUS OLSSON

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.


KATEGORIER

Tips Allmänt Mat och dryck Resmål Musik Stränder Artiklar Podcast