inspiration

Athens Street Food Festival

Alltså Athens Street Food Festival! Jag är mer av en gatumatsätare än en findiningenustiast och jag gillar att äta med händerna, att få maten inlindad i papper där såsen rinner ut ur ena hörnet och gör feta fläckar på kläderna. Jag gillar att torka bort överflödet runt munnen som jag oundvikligen dekorerat matklaffen med, jag gillar att händerna doftar av det jag ätit och att de kräver sin rengöring.

Athens Street Food Festival
Entrébiljett till Athens Street Food Festival. (Foto: Markus Olsson)

När jag hittar en lucka i väggen och kan köpa mig en falafel eller en gyros så njuter jag som allra mest, stående under skenet av gatubelysningen medan kön serveras otaliga varianter av det luckan har att erbjuda.

Street Food- fetsivalen

I fler år i rad har jag missat Athens Street Food Festival som i regel går av stapeln tre helger i maj varje år. Jag har tidigare blivit förpassade till luckan i väggen som jag ändå uppskattar men år 2019 tajmade jag mitt tillhåll i Aten med festivalens sista helg. I år kommer jag åter igen lyckas matcha dagar i Aten med festivalen.

Athens Street Food Festival
Athens Street Food Festival. (Foto: Markus Olsson)

Många av de recensioner jag har ögnat igenom har klargjort att festivalen inte har särskilt mycket nytt att ge och att volymen från discjockeyns ambition att låta musiken studsa i den gamla industrilokalens enorma omfång snarare är ett irritationsmoment än ett berikande.

Som blek skandinav skulle jag vilja hävda motsatsen. Från de lugna vidderna i utkanten av Västerås till en industrilokal i Aten är avståndet rätt långt och jag uppskattar verkligen känslan, dofterna, oset, volymen, sorlet, röran, de höga rösterna och de små.

Athens Street Food Festival
Athens Street Food Festival. (Foto: Markus Olsson)

Utbudet inne på festivalen är ett Mecka för alla köttälskare även om det finns vegetariska alternativ samt något för den som gör anspråk på sockersöta varor. Dryck serveras i alla dess former och till och med Kopparberg håller sig framme med sin svarta folkabuss.

Athens Street Food Festival
Athens Street Food Festival. (Foto: Markus Olsson)

Visserligen tar festivalen ett inträde på några Euro per person men utbudet och känslan ger värde till entréavgiften.

Om du gillar street food och befinner dig i Aten under maj månad är Athens Street Food Festival väl värd sitt besök. Värd för sin stämning, värd för sitt utbud och värd för sina smaker.

Athens Street Food Festival
Athens Street Food Festival. (Foto: Markus Olsson)

Här kan du läsa mer om Athens Street Food Festival: Athens Street Food Festival (länk)

Här kan du läsa mer om andra sevärdheter i Aten: Weekend i Aten (länk)

Hitta till Athens Street Food Festival:

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen