inspiration

Åter på grekisk mark- Aten


Åter på grekisk mark- Aten | Mittgrekland


Åter på grekisk mark- Aten

  • Skriv ut

Nu har vi äntligen landat på grekisk mark, fått insupa lukterna, synintrycken och en och annan öl, njutit av Atens myllrande nattliv och strosat genom gatorna för att återupptäcka vanda mönster och samtidigt dragit några nya lärdomar.

Lärdom #1: Om du vill ta dig fram i Atens galna trafik, lägg dig i höger svängfil, slå på blinkern och när du kommer fram till korsningen kasta dig tillbaka i vänsterfilen och fortsätt rakt fram. Då vinner du dyrbara sekunder. Muttra gärna och maximera ljudet på bilstereon. Att du endast är mikromillimeter ifrån att krocka med en otvättad svart Minicooper hör till spelet. Tuta, hytta med näven och anse att det är den andres fel. Du äger spelet.

Lärdom #2: När du kommer fram till hotellet, checkat in och vill utforska utsikten från balkongen, backa tillbaka runt sängen, vrid in kroppen under skrivbordet och lägg ena benet över den lilla bruna pallen med grönt tyg på sittdynan så får du upp balkongdörren. Akta näsan så att den inte fastnar i AC:ns fläkt som upptar hela balkongytan när du försöker inandas atmosfären. Blinka två gånger och åla dig tillbaka in på den en kvadratmeterstora fria golvytan.

Husfasad Aten 2016
Utsikt från balkong, Aten. (Foto: Markus Olsson)

Lärdom #3: Retsina är alltid Retsina och är helt underbart i rätt miljö med rätt känsla. Det spelar ingen roll att den lilla reseskruvkorken är för liten och endast drar med en tredjedel av korken och att du måste trycker ner den sista biten i flaskan med den gula etiketten. Retisna är alltid Restina och är helt underbart gott.

Lärdom #4: Abba-musik och Grekland är en för alltid en oslagbar och konstruerad kombination men berikar Retsinadrickandet till att nå nya nivåer. Thank you for the music!

Varje resa fylls alltid med nya lärdomar och jag ser fram emot andra kvällen här i Aten, en ny flaska Retsina och vackra balkongvyer.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen