inspiration

Aten- by evening


Aten- by evening | Mittgrekland


Aten- by evening

  • Skriv ut

Det är nästan så att jag börjar tappa räkningen för hur många gånger jag har varit i Aten. Från att ha varit en hemresedestination vid en öluff så spenderar jag oftast några dagar både innan och efter öluffen i Aten. Jag har sagt det förr men säger det igen, jag har verkligen kommit att förälska mig i Aten med allt vad hon har att erbjuda. Det finns delar av Aten som är mindre angenäma, som i de flesta storstäder, men det finns också sidor som är så otroligt magiska att det väger upp allt annat.

Athina street Aten Athens
Athinas, Aten. (Foto: Markus Olsson)

Det enda jag har råkat ut för i Aten under mina resor är en ficktjuv på tunnelbanan mellan flygplatsen och centrala Aten. I övrigt har jag aldrig varit med om några blessyrer. Av vad jag vet så är området Omonia kanske inte det bästa stället att tillbringa en kväll vid men i övrigt går det bra att röra sig bekymmerslöst i delar som Plaka, Monastiraki och Psyrri. Men, det är klart, håll koll på ficktjuvar.

Aten är en riktigt häftig stad att upptäcka dagtid men när skymningen faller skiftar hon skepnad och nya kulisser visas upp. Starta med en middag i Plaka, därefter en drink på takterrassen A for Athens, vidare med en öl på Beertime (med Atens största ölutbud ) och sedan en avlutningsdrink vid något av uteställena i området Psyrri. Aten by evening är en härlig upplevelse.

Plaka Aten Athens
Middag i Plaka, Aten. (Foto: Markus Olsson)

Aten Akropolis Natt
Utsikt från A for Athens, Aten. (Foto: Markus Olsson)

Beertime Aten Athens
Beertime nära Monastiraki, Aten. (Foto: Markus Olsson)

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen