inspiration

Anledningar att resa till Grekland under september

Anledningar att resa till Grekland under september

  • Skriv ut

Några av mina bästa greklandsresor ha varit utanför högsäsongen (juli-augusti) när de stora turistmassorna har lämnat landet och havet är behagligt varmt, klimatet som en svenska sommar och priserna är mer överkomliga. Tänk dig möjligheten att förlänga sommaren i september och samtidigt spara in några kronor?

Iraklia sept
Vorini Spilia Beach en dag i september, Iraklia. (Foto: Markus Olsson)

Här kommer några anledningar till varför du ska åka till Grekland i just september:

Vädret

Vädret i september är som en svensk sommar med sköna, behagliga temperaturer och varmt i vattnet. Kvällarna är behagligt ljumna medan dagarna fortfarande ger en skön värme. Det regnar dessutom sällan i september vilket gör att en septemberresa är ganska solsäker.

Färre turister

I september har de stora turistmassorna lämnat Grekland och invånarna i länderna runt Medelhavet har återgått till arbetet efter sina semesterperioder. Färjorna är inte längre överfulla och det är lättare att få tag på ett schysst boende. Proppfulla restauranger är inte lika vanligt och allt har börjat liksom börjat gå i ett litet saktare tempo. Det är lugnare, tystare och mer rofyllt.

Priset

I och med att färre turister åker till Grekland i september ökar konkurrensen att fånga upp dem och priserna på boende sjunker till skillnad mot högsäsongen i juli-augusti. Du kan göra riktigt bra fynd och kanske hitta ett boende med bättre standard till en kostnad som annars bara hade räckt till ett mindre flådigt boende.
Om du tar en sen charterresa kan även priserna på dessa ha sjunkit i och med att skolorna har börjat och efterfrågan på resor har minskat.

Förlänga sommaren

Att resa i september är ett bra sätt att förlänga sommaren på, att dra ut lite på den varma sköna säsongen med sol och bad innan mörkret och kylan gör intåg. Det är en bra chans till att ladda energidepåerna inför hösten och arbetet.

Naxos sept
Solnedgång i september, Naxos. (Foto: Markus Olsson)

Läs även andra bloggares åsikter om Grekland, grekisk, sommar, semester, Medelhavet, reseguide, reseblogg, Naxos, Iraklia.

OM mig

Markus Olsson mittgrekland greklandstips

Markus Olsson

Under mina öluffarresor i Greklands övärld har jag kommit att fastna för detta vackra, varma land. Jag älskar naturen, maten, musiken men framför allt det gästvänliga folket som tar emot en med öppna armar. Med mittgrekland.se hoppas jag kunna bygga uppe en webbsida med fakta och inspiration för dig som ska eller planerar att resa till Grekland.

Kategorier

Rulla till toppen