2 juli 2024

Egen cream cheese/ färskost med örter

Röror & såser
Att göra egen cream cheese/ färskost är hur enkelt som helst och det blir galet gott. Jag lovar. Den är lika god naturell som smaksatt och vad du smaksätter den med väljer du förstås själv. I det här receptet använder jag den grekiska yoghurten som är lite lösare i konsistensen och som finns att köpa i enlitersförpackningar.

Ingredienser

1 liter grekisk yoghurt
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
En näve örter
Salt & peppar

Tillagning

Blanda yoghurten och crème fraichen i en kastrull. Värm under omröring tills blandningen når 38 grader. Låt yoghurtblandningen rinna av över natten. Du kan använda en kökshandduk, kaffefilter eller en silduk i en sil som du placerar över en skål.
När smeten har runnit av blandar du i salt & peppar efter smak samt tillsätter pressad vitlök och de örter du önskar. Den här gången använde jag en näve färsk timjan. Galet gott! Ja, så enkelt är det att göra egen cream cheese.