2 juli 2024

Fetaosfylld kycklingfilé med vitlök och oregano

Huvudrätter
Det här blev en rätt som känns ganska fräsch med lite sky och hyvlade grönsaker. Givetvis går det att pimpa till det med en fet sås om så önskas. Själv höll jag det lite mer sparsmakat denna gång och använde en smaksatt olivolja till grönsakerna.

Ingredienser (4 port)

4 utbankade kycklingfileér
0,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
50 gr fetaost
1,5 msk oregano
Salt & peppar
Olivolja
0,5 buljongtärning
2,5 dl vatten
Tråd

1 zucchini
4 morötter
Olivolja (gärna smaksatt)

Tillagning

Börja med att hacka löken fint och blanda den tillsammans med pressad vitlök. Smula ner fetaosten och krydda med peppar och oregano. Spara saltet till stekningen.

Om du inte har köpt utbankade kycklingfiléer så banka ut dem försiktigt med hjälp av undersidan på en kastrull. Fördela ost- och lökröran på de fyra fileérna och knyt ihop dem med tråd alternativt fäst ihop dem med tandpetare.

Värm olivolja i stekpannan och stek filéerna på medelvärme i cirka fyra minuter på vardera sida. Salta. Lägg ner en halv buljongtärning och slå på 2,5 dl vatten och låt det puttra i fem minuter med locket på.

Hyvla zucchini och morötter i en skål fylld med isvatten. Då blir grönsakerna extra krispiga vid servering.
Servera den fyllda kycklingfilén med hyvlade grönsaker och ringla över olivolja och ev. sky ifrån kycklingen.