2 juli 2024

Gyros Pulled Pork in Pita

Huvudrätter
Det här är en variant av en klassisk Gyros Pork in Pita. Det kanske är som att svära i kyrkan men variation förnöjer sägs det. Köttet kräver ganska mycket krydda och det är viktigt att fördela köttet i formen när det är klart så att allt kött verkligen tar smak av gyroskryddan.

Ingredienser (4-5 port)

Pulled Pork



500 -700 gr fläskkarré utan ben (skinkstek går också bra att använda)
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk gyroskrydda (länk)
1krm vitpeppar
0,5 tsk salt
3 msk olivolja

Tillagning

Värm ugnen till 150 grader.
Putsa eventuellt köttet och lägg det i en ugnssäker form. Gnid in köttet med olivoljan och kryddorna. Hacka löken och pressa vitlöken. Strö över löken och täck formen med ett lock eller en bit aluminiumfolie. Tillaga köttet i mitten av ugnen i cirka fyra timmar. Köttet ska falla isär när du delar på det.