2 juli 2024
Fetaostglass med hallonrippel- glass med fetaost
Efterrätter
Fetaost i glass kanske inte låter som den mest klockrena kombinationen men POOOOW! vilken käftsmäll jag fick. I positiv bemärkelse alltså. Glassen får en mjuk cheescakesmak som smeker gommen som det vänaste väsen. Ja, eller en örfil som får klockorna att ringa. Både och på något sätt.
Ingredienser
Hallonrippel
160 gr hallon
1 dl vit sirap
Glass (ca 3 dl)
100 gr fetaost
35 gr florsocker
1 krm vaniljsocker
1 skvätt grädde
1,3 dl grädde
2 äggulor
35 gr socker
1 tsk vaniljsocker
Tillagning
Starta med hallonrippel. Koka upp sirap och hallon och låt det koka i tio minuter. Pressa massan genom en sil för att få bort hallonfröna. Låt det svalna.Mixa fetaost, florsocker, vaniljsocker och en skvätt grädde till en jämn smet.
Vispa grädden fluffig men inte för hård i en ny skål.
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt i ytterligare en skål.
Blanda samman glassingredienserna och kör dem i en glassmaskin tills du får en krämig konsistens på glassen. Lägg över smeten i ett fryskärl och häll över önskad mängd hallonrippel. Dra några tag med en sked för att få ner ripplet i glassen. Frys glassen i ett par timmar.
Har du igen glassmaskin kan du hälla upp glassmeten i en form och medan den fryses röra i den ett par gånger. När glassen börjar få en fastare konsistens, rör ner hallonrippel och låt glassen frysa klart (cirka fyra timmar).