Grekland

Sporaderna och Evia

Skyros: Stränder

Skyros har många fina stränder och vissa når du endast med badbåt eller till fots. Passa även på att hyra ett fordon för att ta dig runt till flera av stränderna.

Acherounes Beach

Acherounes Beach ligger cirka tio kilometer sydväst om Chora och nära hamnbyn Linaria. Stranden består mestadels av sand men det finns även en del småstenar. Tack vare omgivningarna är havet lugnt här och passar därmed barnfamiljer bra. En snackbar och ett kafé finns i närheten.

Agios Petros Beach

Agios Petros Beach är en strand med fin vit sand och kristallklart vatten. Stranden ligger cirka 16 kilometer nordväst om Chora, inbäddad i ett grönt och vackert landskap. En del av stranden är täckt med småsten. Stranden är oorganiserad så ta med mat, dryck och parasoll.

Magazia Beach

Magazia Beach i byn med samma namn ligger knappa 15 minuters gångväg ifrån Chora. Stranden har en mörkare sand och är hela 800 meter lång. Trots sin storlek kan det bli ganska fullt under högsäsong med tanke på alla hotell och uthyrningsrum som finns i närheten. Det finns gott om tavernor och kaféer i anslutning till stranden. Stranden är organiserad och det finns vattensporter att prova på.

Molos Beach

Molos Beach är som en förlängning av Magazia Beach men har snäppet finare sand. Stranden är välorganiserad och det finns gott om faciliteter.

Pefkos Beach

Pefkos Beach är en oorganiserad strand ungefär tio kilometer väst om Chora. Stranden ligger fint i det gröna landskapet och erbjuder ett otroligt klart vatten. Till Pefkos Beach måste du ta dig på egen hand då det inte går några bussar hit.

Pefkos Beach, Skyros. (Foto: Markus Olsson)

Rulla till toppen