Grekland

Sporaderna och Evia

Skopelos: Stränder

Glisteri (Glysteri) Bay

Fyra kilometer norr om Skopelos stad ligger vackra Glisteri Bay med ett otroligt grön-blått vatten, vita klapperstenar/vit grov sand och med bergssluttningarna tätt inpå. Stranden är inte jättestor och erbjuder inte många faciliteter men det finns en taverna precis intill. Vägen hit är bara den värd resan hit.

Glifoneri (Glyfoneri) Bay

En av Skopelos stads närmaste stränder är Glifoneri Bay som ligger två kilometer norr om staden. Det tar ungefär 20 minuter att gå hit i brant uppförsbacke och brant nerförsbacke. Trots att stranden ligger så pass nära Skopelos stad blir det sällan mycket folk. Intill stranden finns ett par tavernor och i sluttningen ovanför ligger flera rumsuthyrningar om du vill bo nära staden men ändå lite mer naturnära.

Hovolo Beach

Hovolo Beach ligger cirka 18 kilometer väst om Skopelos stad och räknas till en av Skopelos vackraste stränder med kristallklart vatten och det gröna landskapet tätt intill. Hit åker du om du vill ha lugn och ro för det finns varken barer eller vattensporter att prova på men i anslutning till stranden finns ett par tavernor som serverar goda fiskrätter.

Loutraki Beach

Stranden närmast Glossa heter Loutraki Beach och har ganska djupt vatten med klapperstenar längs med hela stranden. Det finns flera boenden i närheten och då det är nära till hamnen härifrån så kan du nyttja de faciliteter som erbjuds där. Om du bor i Skopelos stad och tar bussen till Glossa så vänta med att hoppa av tills bussen har åkt ner till hamnen så slipper du gå den branta vägen ner.

Town Beach, Skopelos stad

Stranden i Skopelos stad är långt ifrån öns bästa men duger de dagar då latheten inte orkar med några längre utflykter. Om du bor i Skopelos stad vill säga. Strax ovanför stranden ligger ett kafé som serverar ett par lättare rätter och drycker. Gratis WiFi. Vid stranden finns en beachvolleybana om du gillar det. Stranden består av sand och klappersten.

Stafilos Beach

Cirka fem kilometer sydost om Skopelos stad ligger Stafilos Beach i en lugn och skyddad bukt. Vattnet är klart och sanden är ganska grovkornig blandad med en del sten. Strax innan den sista trappen ner till stranden ligger en taverna som serverar bra fiskrätter. Stranden är till viss del organiserad med en liten strandbar och möjlighet at hyra solstolar och parasoller. Tar du bussen hit så stannar den uppe vid vägen och du får gå den resterande biten ner till stranden.

Rulla till toppen