Grekland

Saroniska öarna

Poros: Stränder

Askeli Beach

Askeli Beach eller Askeliviken ligger till höger efter det du passerat bron över till den större ön. Stranden är en blandad sand- och stenstrand med ett klart och lugnt vatten. Här finns taverna och goda möjligheter att prova vattensporter.

Kanali Beach

Tar du sikte österut i Poros stad så är den första stranden du möter på Kanali Beach. Stranden består av sand och klappersten och vattnet är klart och långgrunt. Stranden är organiserad och det finns solstolar och parasoller att hyra samt två tavernor att äta vid.

Love Bay

Love Bay ligger till vänster efter det att du gått över bron. Här växer de gröna pinjeträden tätt intill vattnet och skänker skugga. Stranden består mestadels av sand men det blir lite stenigt när du kommer i vattnet. Stranden är organiserad och det finns solstolar och parasoller att hyra. Servering finns.

Monastiri Beach

Nedanför Zoodochos Pigi (klostret) ligger organiserade Monastiri Beach med solstolar och parasoller att hyra. Vattnet är alldeles klart och stranden består av sand och klappersten. Intill stranden finns tavernor. Du kan ta dig hit med buss eller med taxibåt.

Negorian Bay

Negorian Bay är en av stränderna du möter på om du går västerut (till vänster) efter bron. Här finns flera tavernor och även solstolar och parasoller att hyra. Man har fyllt på rejält med sand här och det finns inte mycket sten kvar på stranden.

Russian Bay

Russian Bay är den sista stranden efter Love Bay och är även den en organiserad strand med solstolar och parasoller att hyra. Stranden är ganska stenig och botten likaså så at med badskor hit. Under säsong finns det en liten kiosk at köpa snacks och dryck vid.

Rulla till toppen