Grekland

Saroniska öarna

Egina: Stränder

Agia Marina Beach

Den kanske mest välbesökta stranden på Egina är sandstranden i Agia Marina. Här finns flera olika vattensporter att prova på samt solstolar och parasoller att hyra. Intill stranden finns det även tavernor att äta lunch eller middag på. Vattnet är långgrunt och passar barnfamiljer.

Avra Beach och Panagitsa Beach

I Egina stad finns två stränder, en på vardera sidan av hamnen. De är helt okej och funkar bra för någon dag men när du är på Egina så passa även på att åka runt till de olika stränderna på ön. Du kan hyra solstolar och parasoller vid båda stränderna.

Klima Beach

Klima Beach ligger i en skyddad bukt på Eginas sydkust. Under veckorna är det inte många som åker hit men på helgerna är det desto fler. De solstolar och parasoller som finns här kostar inget att låna.

Marathonas Beach

Vid den lilla byn Marathonas finns en fin sandstrand som är en av de mer välbesökta stränderna på ön. Det finns solstolar och parasoller att hyra samt att du kan hyra dykarutrustning om du vill och kan ge dig in på det. Vattnet är grunt och lockar därför många barnfamiljer.

Perdika Beach

I byn Perdika finns en liten blandad sand- och stenstrand med kristallklart vatten.

Vagia Beach

I Vagia kan du bada från klipporna men det finns även en organiserad sandstrand med solstolar och parasoller. Stranden har fin sand och ett par tavernor ligger alldeles intill strandkanten.

Rulla till toppen