Grekland

Nordöstra egeiska öarna

Thassos: Stränder

På Thassos finns otroligt många fina stränder med mjuk, vit sand och ett klart, turkost vatten. Det är inte alla öar som kan skryta med så många fina stränder och nedan beskrivs bara några av alla stränder.

Alikes (Alyki) Beach

Alikes Beach ligger cirka 31 kilometer söder om Limenas och har en alldeles vit, mjuk sand och klart vatten som går i grön-blå ton. Intill stranden växer träden tätt och skapar naturlig skugga för den som önskar det. Stranden är organiserad och det finns solstolar och parasoller att hyra. Intill stranden finns det även en taverna.

Glykadi Beach

Organiserade Glykadi Beach ligger knappa två kilometer ifrån Limenas med en strandbar som serverar snacks och solstolar att hyra. I närheten finns rum att hyra och under helgerna blir det ganska fullt här. Stranden har fin, gyllene sand och vattnet är klart och alldeles blått.

Golden Beach

Golden Beach ligger cirka tolv kilometer sydost om Limenas och tillhör en av de mest populära stränderna på Thassos. Stranden ligger vackert belägen med bergen i bakgrunden och de gröna skogarna tätt inpå. Stranden är organiserad och har fin, gyllene sand med klart och ganska grunt vatten.

Kamari Beach

Kamarai Beach ligger cirka 40 kilometer sydväst om Limenas och ä delvis organiserad med solstolar och parasoller. Sanden är mjuk och fin och det finns en rad vattensporter att prova på. Stranden är riktigt lång och det finns gott om plats även när stranden fylls på under högsäsong.

Makriamos Beach

Makriamos Beach ligger bara ett par kilometer ifrån Limenas och är en organiserad strand med solstolar och parasoller at hyra. Sanden är vit och finkorning, vattnet klart och ganska grunt. I bakgrunden växer skogen tätt intill.

Paradise Beach

En annan utav Thassos makalösa stränder är Paradise Beach som ligger cirka 20 kilometer söder om Limenas. Stranden har fin, vit sand och det grunda vattnet är alldeles turkost. Stranden är organiserad.

Skala Potamias

Cirka tio kilometer sydväst om Limenas ligger en av de mer populära semesterorterna Skala Potamias och stranden med samma namn. Stranden är organiserad med solstolar och parasoller att hyra samt ett par barer intill stranden som serverar snacks. Här finns flera vattensporter att prova på.

Rulla till toppen