Grekland

Nordöstra egeiska öarna

Samos: Stränder

Gagkou Beach

Norr om Vathi ligger Gagkou Beach på promenadavstånd från centrum. Stranden består av klapperstenar med ett otroligt klart, grön-blått vatten. En taverna hyr ut solstolar och har goda grekiska rätter på menyn. Stranden är inte speciellt stor men är den enda i Vathi.

Psili Ammos

En av Samos populäraste stränder är Psili Ammos som ligger ungefär tio kilometer sydost om Vathi. Här är sanden mjuk och gyllengul och stranden är ett bra alternativ för barnfamiljer. Flera tavernor ligger längs strandkanten och hyr ut solstolar och parasoller.

Tsamadou Beach

Några kilomter väster om Vathi ligger Tsamadou Beach. Från parkeringen går en snirklig stig ner mot klapperstensstranden, det klara vattnet och de gräsbeklädda terrasserna som en av tavernorna noga bevakar. Tsamadou anses vara en av Samos vackraste stränder och jag är benägen att hålla med.

Potami Beach

Inte långt från Karlovassi ligger Potami Beach och Potami Waterfalls. Vattenfallen, eller vad man nu ska kalla dem, ligger inte långt ifrån stranden där vattendraget mynnar ut i havet. Potami Beach har fläckvis sand men består annars mest av klappersten. Här finns det ont om skugga och dagarna kan bli riktigt heta.

Potokaki

Ungefär 30 minuters promenadväg från Phytagorio ligger Potokaki Beach med flera kilometer lång sand- och stenstrand. Här finns solstolar och parasoller att hyra. Flygplatsen ligger inte långt i från stranden och det känns nästan som att planen är på väg att landa på handduken

Pythagorio

I Pythagorio finns ett par klapperstenstränder varav den på bilden ovan ligger precis på andra sidan piren.

Limnionas Beach

Limnionas Beach ligger nästan så långt västerut du kan komma på Samos. Stranden är vackert belägen med bergen i bakgrunden och vattnet är långgrunt. Nere vid vattnet ligger en fiskrestaurang som kan vara värd ett besök.

Rulla till toppen