Grekland

Nordöstra egeiska öarna

Samos: Restauranger/ uteställen

Längs hamnpromenaden i Vathi finns en rad restauranger att äta vid och de flesta serverar riktigt bra mat men har också ett högre pris än om du tar dig något kvarter in bakom hamnen. Det är även vid hamnpromenaden som barerna ligger om du är sugen på en cocktail i kvällsskymningen.

Artemis

Strax norr om den gamla hamnen i Vathi ligger Artemis som serverar prisvärd, god mat och som ofta besöks av lokalbefolkningen. De serverar lokalproducerat vin från Samos och är bra på fiskrätter.

Ta Filarakia

Uppe i Ano Vathi ligger denna lilla restaurang med en eller ett par rätter för dagen. Här hänger många lokalbor och musiken skrålar högt ut högtalarna men maten är god och prisvärd.

Sto Psito

Vid Phytagorastorget ligger Sto Psito med rejäla portioner souvlaki eller andra grillrätter. Ett schysst souvlakiställe i folkvimlet runt torget.

Elia

I Phytagorio ligger Elia längts ut i hamnpromenaden mot Remataki Beach och är omtyckt av lokalbefolkningen för sin goda mat, både grekiska rätter men även andra anrättningar.

Remataki

Inte långt från restaurang Elia i Phytagorio ligger Remataki som bland annat serverar dakos (kretansk meze med tomater, fetaost och olivolja på grillat, frasigt bröd), ett måste när man är i Grekland.

Rulla till toppen