Grekland

Nordöstra egeiska öarna

Chios: Stränder

Agia Irini Beach

Agia Irini Beach ligger cirka 30 kilometer nordväst om Chios stad, inte långt ifrån byn Mesta. Stranden har fått sitt namn efter den kyrkan som ligger strax intill. Stranden är oorganiserad men relativt populär då den ligger vackert med små vita klapperstenar i en lugn bukt med alldeles klart vatten som också lockar många fiskare.

Daskaloptera Beach

Daskalopetra Beach ligger sju kilometer norr om Chios stad i byn med samma namn. Stranden består av små klapperstenar och vattnet är klart och inte alltför djupt. Intill stranden finns ett par tavernor och kaféer.

Elinta Beach

Elinta Beach ligger väl skyddad i en djup bukt på Chios västkust nära byn Anavatos. Stranden har fin sand och vattnet blir ganska snabbt djupt. Elinta Beach är oorganiserad så ta med de faciliteter som du vill ha på stranden.

Karfas Beach

Karfas Beach ligger cirka fem kilometer söder om Chios stad och är en av Chios mest besökta stränder och är den strand som har flest hotell intill stranden. Det betyder att det är mycket folk här under högsäsong men det finns samtidigt gott om faciliteter så som parasoller och solstolar att hyra, flera tavernor att äta vid och olika vattensporter att prova på. Stranden består av sand och vattnet är relativt grunt.

Town Beach

Stranden i Chios stad ligger en kort promenadväg söder om staden. Tack vare sitt läge blir stranden snabbt full under högsäsongen och de flesta som går hit är de som är i Chios stad över dagen. Stranden består av klapperstenar blandad med sand. Det finns både solstolar och parasoller att hyra och det finns restauranger och tavernor att förfriska sig vid. Hotell och uthyrningsrum finns nära stranden.

Vrondados Beach

Vrondados Beach ligger cirka fyra kilometer norr om Chos stad och består av klapperstenar och har ett otroligt klart vatten. Stranden är delvis organiserad där du kan hyra solstolar och parasoller och intill stranden växer gröna pinjeträd som skänker skugga. Det finns en mindre kiosk att köpa dricka och snacks vid.

Rulla till toppen