Grekland

Kykladerna

Tinos: Stränder

Agali Beach

Agali Beach är den strand som ligger närmast Tinos stad. Stranden är stenig och ligger alldeles intill vägen. Strandkanten skuggas av en rad pinjeträd och stranden duger för ett dopp eller två om du bor i Tinos stad men annars finns det bättre stränder om du fortsätter längs kusten österut.

Agia Fokas Beach

Någon kilometer längre österut från Agali Beach ligger Agia Fokas Beach som har en blandning av sten- och sandstrand. Intill stranden finns kafé och vattensporter att prova på. Längs med stranden finns det pinjeträd som skänker skugga.

Agia Ioannis Beach

Vid byn Agia Ioannis Porto, cirka sju kilometer öster om Tinos stad, finns en fin sandstrand, Agia Ioannis Beach, med kristallklart vatten. Intill stranden finns tavernor och kafeér.

Agia Kiriaki Beach

Agia Kiriaki Beach ligger lite längre österut från Agia Fokas Beach och består av fin sand. Om du bor i Tinos stad så är det värt att sig några kilometer längs östkusten för att kunna njuta av sandstrand. Stranden utgör en bukt och närmast Tinos stad är den som finast och längre bort blir den mer stenig.

Empros Dialiskar Beach

Någon kilometer västerut från byn Kionia ligger den oorganiserade stranden Empros Dialiskar Beach. Stranden är rätt liten och lockar inte så många strandraggare. Du kan inte ta dig med bil ner till stranden utan den kan bara nås till fots.

Kionia Beach

Västerut från Tinos stad, cirka tre kilometer, ligger byn Kionia och Kionia Beach som är en trevlig, fin sandstrand med träd som skänker skugga. Delar av stranden är organiserad och det går att hyra solstolar och parasoller. Längst västerut på stranden finns klippstenar på botten. Utmed vägen bakom stranden finns en rad tavernor.

Platia Amos Beach

Platia Amos Beach ligger strax västerut från Kionia. Stranden är oorganiserad men har fin sand. Det finns inga träd som ger skugga och du bör ha med dig din egen matsäck om du inte vill gå tillbaka mot Kionia för att inhandla något att äta.

Stavros Beach

Stavros Beach är en liten kort strand med grov sand som ligger strax väster om Tinos stad. Du passerar den på vägen mot Kionia. Strandkanten skuggas av pinjeträd.

Rulla till toppen