Grekland

Kykladerna

Syros: Restauranger/ uteställen

Coffe shop

På Chiou Street i Ermoupolis ligger en oansenlig liten coffe shop som bara är en glasdisk ut mot vägen. Det kanske främst är personalen som gjorde att jag gick hit och köpte min frukost varje morgon men med ett otroligt vänligt bemötande och lite extra i smörgåspåsen kommer man långt. Här fick jag både resetips och lägesuppdateringar om Grekland.

Stefanou-gränden

Om du står med näsan riktad mot stadshuset på Plateia Miaouli och sedan sätter av till höger så hittar du en smal gränd med flertalet restauranger. Här fylls det på med matgäster på framför allt kvällen och det spelas ofta livemusik medan du inmundigar läckerheterna. Även om du sitter utomhus sitter du under tak, ett tak av bougainvillea. Ett måste om du är Ermoupolis.

Tavernan längst ut i Kini

Det finns några tavernor som ligger på rad längs med vattnet men den första i denna rad till höger sett om du blickar ut mot havet ligger magiskt där vägen svänger och pinjeträden skänker skugga. Nedanför den stenlagda muren har tavernan solstolar och parasoller där du också kan bli serverad det du beställer.

Agora

Vid Plateia Miaouli i Ermoupolis ligger denna bar som mest spelar traditionell grekisk musik. En ganska avslappnad känsla. Intill baren finns en stor innegård som är mysigt upplyst på kvällen.

Hamnpromenaden i Ermoupolis

Det flesta barer som ligger längs hamnpromenaden skiftar musik framåt kvällen, från det mer softa till house och funk och det är inte dumt att sjunka ner i en fåtölj och ta en cocktail och kolla in allt folk.

Rulla till toppen