Grekland

Kykladerna

Serifos: Stränder

En stor behållning på Serifos är alla fina stränder som framför allt ligger längs med ostkusten. Under högsäsong går det badbåt ifrån Livadi som även tar dig till små ensliga bukter eller till grottorna runt om på ön.

Agios Ioannis Beach

Agios Ioannis Beach ligger strax efter Psili Ammos Beach på ostkusten. Stranden har fin sand och träd längs med kanten skänker naturlig skugga. Stranden är oorganiserad och saknar servering.

Agios Sostis Beach

Agios Sostis Beach är strand nummer två på ostkusten, cirka sju kilometer från Livadi. Stranden har mjuk, gyllene sand och ett par träd skänker skugga längs vattenbrynet. Stranden är oorganiserad så ta med mat och dryck. Agios Sostis är ett näs som går ut i vattnet med en bländande vit kyrka på och strand finns på båda sidor om näset. Bilen parkerar du uppe på höjden och den sista biten vandrar du ner.

Kalo Abelis Beach

Kalo Abelis Beach ligger lite smått otillgänglig på Serifos sydkust. En smal liten väg går ner mot stranden men de sista tio minuterna måste du vandra. Det finns inte mycket utrymme för att parkera bilar på men mopeder får plats. Parkerar gör du vid vägens slut, vid pumpstationen. Gå sedan ner för trappen på andra sidan vägen och följ stigen över vattendraget upp på andra sidan. Du ska runda det lilla kapellet och sedan fortsätta stigen ner mot stranden. Stranden är oorganiserad så ta med mat och dryck. Det är även ont om skugga och den enda naturliga skugga som finns är mot bergsväggen under förmiddagen. Sanden är fin och vattnet är klart.

Kalo Abelis Beach, Serifos. (Foto: Markus Olsson)

Lia Beach

Lia Beach är den första stranden du möter på när du ger dig av ifrån Livadi längs med ostkusten. Den lilla vägen stängs av med en bom när du närmar dig stranden så det går inte att ta sig med bil ända fram. På ett par ställen längs vägen finns det några platser för att parkera bilen, annars är det lämpligare att ta sig dit med moped eller till fots. Vid bommen tar du stigen ner till höger över vattendraget och genom gräset ner till stranden. Lia Beach är oorganiserad och har ont om naturlig skugga. Stranden är en blandad sand- och stenstrand.

Livadakia

Livadakia har en lång finns sandstrand som delvis är organiserad. Längs hela stranden växer stora träd som skänker naturlig skugga. Ett hotell har servering nere vid stranden men i övrigt finns ingen taverna. Stranden ligger söder om hamnen, bara några minuters promenad bort. Stranden i Livadakia är en mer angenäm upplevelse än stranden i Livadi.

Livadi

Stranden i Livadi löper i princip längs med hela bukten. Strandkanten närmast hamnen nyttjas av tavernorna men ju längre bort du går desto mer strand blir det. Det finns delar av stranden som är organiserad med solstolar och parasoller och delar som inte har det. Några träd skänker skugga längst österut vilket också är den finaste delen av stranden.

Psili Ammos Beach

Psili Ammos Beach ligger längs ostkusten, cirka åtta kilometer från Livadi. Här finns det en taverna intill vattnet där du kan parkera din bil, annars kan du parkera uppe längs vägen. En lång trappa leder ner till stranden. Stranden har både naturlig skugga och det finns solstolar och parasoller att hyra. Sanden är vit och finkornig och vattnet är klart och medelhavsblått.

Psili Ammos Beach, Serifos.

Rulla till toppen