Grekland

Kykladerna

Santorini: Stränder

Kamari

Stranden börjar redan vid foten av berget Mesa Vounos. Delen närmast berget har den mest finkorniga svarta lavasanden och ju längre norrut stranden sträcker sig desto stenigare blir den. Det finns bastparasoller och solstolar att hyra men erbjuder även plats för egna medtagna strandmadrassen. För den sportiga erbjuds även olika vattensporter som vattenskidor, paddling eller vindsurfning. Det går taxibåtar mellan Kalamari och Persissa och är ett snabbt och enkelt sätt att bredda sin strandupplevelse.

Monolithos

Norr om Kamari ligger Monolithos Beach som erbjuder ett mer långgrunt alternativ. Stränderna på Santorini är annars kantade av snabbt djupa vatten varför detta alternativ kan vara bra för barnfamiljer. Här kan även den beach-volleysugne få utlopp för sina behov och det finns även ett litet lekområde för barnen att alternera vattenlekarna med. Ett par tavernor är lokaliserade vid stranden.

Perissa

På motsatta sidan Mesa Vounos i Persissa breder sig den 6 km långa stranden söder ut. Den svarta lavasanden är något finare än i Kamari och erbjuder i princip samma utbud som vid systerstranden.

Red Beach

Den röda stranden är den mest kända och uppseendeväckande stranden. Den ligger närmast byn Akrotiri vid kanten av rödfärgade klippor. Stranden är rätt liten och blir snabbt full av sollapande människor och de som vill snorkla i det klara vattnet och beskåda de färggranna klippformationerna. Tavernan på stranden erbjuder energi för den som så behöver.

OBS! I dagsläget (2019) är det inte säkert att gå ner till Red Beach pga rasrisk från de omgivande klipporna. Kolla med bofasta på plats om statusen på detta.

White Beach

Viken precis bredvid Red Beach kallas White Beach tack vare de vita klipporna som omger den. Den är inte riktigt lika populär som grannstranden och kan nås med båt eller till fots från den röda stranden.

Rulla till toppen