Grekland

Kykladerna

Paros: Restauranger/ uteställen

Parikia är den stad som erbjuder störst utbud av restauranger och uteställen på Paros. Väl på plats är det förstås bara att välja och vraka, bland annat längs den långa strandpromenaden till höger om väderkvarnen i hamnen.

Naoussa som är Paros näst största by också ett stort utbud av restauranger, tavernor och barer. Nere runt hamnen ligger de på rad och likaså i gränderna inne i stan. Byns gyrosställe ligger vid taxistationen precis intill bron. Mitt emot ligger ett stort bageri med hur mycket bakverk som helst.

I Aliki är det fiskrätter som är den största behållningen då byn är ett litet fiskesamhälle. Tavernorna ligger vid vattnet och en ligger faktiskt till och med i vattnet.

I de andra bergsbyarna finns det ett bra utbud av tavernor och restauranger, ofta med klassisk grekisk husmanskost på menyn. Som alltid, glöm inte att fråga om det finns en särskild rätt just för dagen.

Kastro Lounge Café

Här har jag ätit många frukostar. Stället är inte speciellt anmärkningsvärt och serveringspersonalen är ganska tillbakadragen men jag har kommit att fastna för det ändå. En kanna kaffe, några rostade mackor, utsikt över havet och den tidiga morgonsolen skänker stor njutning. Kastro Lounge Café ligger strax intill trapporna upp till kastro längs strandpromenaden.

Rulla till toppen