Grekland

Kykladerna

Koufonissi: Stränder

Devils Eye, Koufonisssi. (Foto: Markus Olsson)

På Koufonissi finns flera otroligt fina stränder men det finns även små bukter där du ensam kan slå dig ner och njuta av havet och lugnet. I alla fall när det inte är högsäsong. Om du vågar kan du även doppa dig i The Devils Eye, men om man ska tro lokalbefolkningen så är det bäst att låta bli.

Ammos Beach i Chora

I Chora finns en strand, Ammos Beach, som delar byn i två delar. Sanden är fin och vattnet är klart. En bit ut i vattnet lägger små fiskebåtar till och det är en härlig känsla att simma omkring mellan bebyggelse och båtar.

Ammos Beach/ Town Beach, Koufounissi. (Foto: Markus Olsson)

Pori Beach

Pori Beach är Koufonissis största strand och ligger med sin vita, mjuka sand i en stor halvmåneformad bukt. Stranden ligger på motsatta sidan av Chora och kan antingen nås via vandringsleden eller en asfalterad väg som går tvärs över ön. Nere vid stranden finns en taverna för mat- och dryckesintag.

Pori Beach, Koufonissi. (Foto: Markus Olsson)

Finikas Beach

Finikas Beach är en mindre, ganska smal strand med nästan guldgul sand. Strax intill stranden finns en taverna med självservering och rumsuthyrning. Det tar knappt en kvart att gå hit västerut från Chora.

Finikas Beach, Koufonissi. (Foto: Markus Olsson)

Kato Koufonissi

Kofonissi (Ano Koufonissi) har en grannö, Kato Koufonissi, som är obebodd men har fina, öde stränder som du kan nå med en badbåt som går från hamnen i Chora. Badbåten går även förbi Finikas och Pori Beach om du hellre vill ta dig vattenvägen dit än promenadvägen.

Fanos Beach

Fanos Beach ligger cirka 1,5 kilometer från Chora, där du hittar tavernor, några butiker, ett par stormarknader och ett par två barer.

Platia Pounta Beach

Platia Pounda Beach är en av de mer populära stränderna eftersom den i grunden är en nudiststrand även om många också använder badkläder. Platia Pounda Beach ligger cirka 1,5 kilometer från Chora.

Scroll to Top