Grekland

Kykladerna

Kithnos: Stränder

Kolona Beach

Kolona beach ligger cirka sju kilometer norr om Merichas och är ofta den strand som avbildas när det kommer till stränder på Kithnos. Stranden är egentligen en smal landremsa mellan Kithnos och den lilla ön Agios Loukas. Remsans består av vit sand med det blå havet på båda sidor. Stranden är oorganiserad men det finns en taverna vid stranden och några träd skänker skugga.

Badbåten från Merichas stannar här och är det smidigaste sättet att ta sig hit. För den som gillar att vandra tar det knappt två timmar att gå från Merichas.

Loutra beach

Stranden i Loutra är en trevlig strand med tavernor, kaféer och barer i närheten. Stranden består av sand blandad med stenar. Vid höger sida om viken kan du känna av det varma vattnet från källorna som möter havet precis där.

I Loutra finns ett dykcenter som kan ta dig till över 30 olika dykplatser runt ön.

Kanala beach

Stranden vid byn Kanala är en blandad sand- och klapperstenstrand. Vid stranden finns det tavernor.

Episkopi beach

Episkopi Beach ligger ungefär en kilometer norr om Merichas och är en fin, 500 meter lång, sandstrand. Vid stranden finns en taverna och några träd som skänker skugga. Det tar inte lång tid att vandra hit från Merichas men du kan även ta badbåten.

Apokrousi Beach

Apokousi Beach är en av Kithnos längsta stränder och ligger bortom Episkopi Beach. Intill stranden, som består av sand, finns träd som ger skugga och i närheten finns även en taverna.

Rulla till toppen