Grekland

Kykladerna

Iraklia: Stränder

Agios Georgios

Stranden i hamnbyn Agios Georgios skuggas av stora pinjeträd vilket är välbehövligt under dagens varmaste timmar. Stranden är en sandstrand men precis när man går ner i vattnet är det stenigt. Det är en småtrevlig strand som trots sin storlek inte blir proppfull. Det är nära att gå upp till någon av tavernorna och äta lunch eller till någon av minimarketerna för att köpa matsäck.

Livadi Beach

Ungefär tio minuters gångväg bort över krönet i Agios Georgios ligger en vik med en fin, vid sandstrand, Livadi Beach. Här finns nyplanterade pinjeträd som inte ger så mycket skugga under dagen så det kan vara bra att ha med sig någon form av solskydd. I anslutning till stranden finns en taverna och vid strandens ena kant breder sig det som närmast kan kallas för camping ut. På sluttningen ovanför stranden syns de spökliga resterna av Livadi by som en gång funnits där.

Vorini Spilia Beach

Vorini Spilia Beach kan endast nås till fots eller med båt och ligger cirka 30 minuters gångväg bort från Agios Georgios. Det är en enkel vandring längs vandringsled nummer 8. Stranden är ganska liten men ligger otroligt vacker inbäddad i en vik. Tyvärr finns det (2013) en stor skräphög i bakgrunden men som lyckligtvis är luktfri. Den närmaste strandkanten är lite stenig och för de som önskar bada nakna så brukar en del göra det här.

Pigadhi och Alimia Beach

Dessa stränder kräver sin man eller kvinna i vandring för att nå dem. Ett enklare sätt att nå dessa stränder är att ta badbåten som du kan köpa biljetter till i minimarketen som ligger i samma hus som restaurang Perigiali.

Rulla till toppen