Grekland

Kykladerna

Andros: Stränder

Ateni Beach

Denna vackra strand med grovkornig vit sand och med alldeles klart vatten ligger på Andros nordvästra kust. Stranden är inte organiserad (2012) så det finns inga solstolar eller parasoller att hyra. Ta med matsäck då det inte heller finns någon taverna i närheten (2012). Det går att ta sig dit med vespa och bil.

Intill Ateni Beach, Andros. (Foto: Markus Olsson)

Batsi Beach

Batsi ligger som på två kullar och där emellan ligger Batis Beach med grunt klart vatten och fin, vit sand. Intill stranden och mot stadskärnan ligger några tavernor att luncha vid eller släcka törsten på. Under säsong finns det flera olika vattensporter att prova på. Det finns både solstolar och parasoller att hyra och några träd skänker dessutom skugga intill vägkanten.

Chora Beaches

Vid Chora ligger flera stränder som det är gångavstånd till. Närmast staden ligger Nimborio och Paraporti på varsin sida staden. Cirka tio minuters gångväg bort ligger stränderna Yalyia och Pisso Yalyia Beach. Lidi Beach är en annan vacker strand som du når med 20 minuters promenad. Alla stränder har klart, blått vatten med vit fin eller lite grövre sand.

Chrissi Ammos Beach

Chrissi Ammos Beach ligger intill Andros huvudväg mellan Gavrio och Batsi och har en fantastisk gyllene sand med ett klart, blått vatten. Det finns gott om solstolar och parasoller att hyra och blir du törstig finns det barer på stranden. För den äventyrslystne så finns det olika vattensporter att prova på.

Felos (Fellos) Beach

Felos Beach ligger cirka fyra kilometer norr om Gavrio. Stranden har fin sand och klart vatten och några träd erbjuder skugga under de hetaste timmarna. Det kan blåsa kraftigt vid Felos Beach men oftast är det inte ett problem. Några tavernor ligger intill stranden och blir du sugen på att hyra rum i närheten finns det några rumsuthyrare i området.

Batsi (den mindre stranden norr om Batsi Beach)

Om du vill får lite mer avskildhet och befinner dig i Batsi är det promenadavstånd till en lite mindre strand strax norröver. En betydligt mindre strand än Batsi Beach men lockar inte familjer på samma sätt. Stranden är inte organiserad så det finns inga solstolar eller parasoller att hyra. Vatten är klart och sanden vit och kornig.

Rulla till toppen