Grekland

Joniska öarna

Zakynthos: Stränder

Banana Beach

Banan Beach är en av de längsta stränderna på Zakynthos och ligger cirka 14 kilometer sydost om Zakynthos stad. Stranden har gyllengul sand och är fullt organiserad med solstolar, parasoller, vattensporter och några beachbarer. Det finns gott om parkeringsplatser för den motorburna.

Gerakas Beach

Gerakas Beach anses vara en av de finaste stränderna på Zakynthos och är berikad med ett alldeles turkosblått vatten. Stranden har fin vit sand och har en organiserad del med solstolar och parasoller. Det finns gratisparkering intill stranden. Från Zakynthos stad är det cirka 18 kilometer söderut.

Kalamaki Beach

Kalamaki Beach ligger ungefär sex kilometer sydväst om Zakynthos stad vid turistorten med samma namn. Stranden har fin sand och går efter ett tag ihop med Laganas Beach vilket gör det till en av Zakynthos längre stränder. Stranden är organiserad med solstolar, parasoller och har en rad olika vattensporter att prova på. Intill stranden finns flera beachbarer att äta och drick vid. Vattnet är relativt långgrunt och lockar en hel del barnfamiljer.

Laganas

Kalamaki Beach går så småningom över till Laganas Beach som ligger vid Zakynthos mesta turistort med samma namn. Tack vare att stranden är så pass lång så kan den svälja turistmängderna som uppstår här. Stranden har fin sand och vattnet är långgrunt och passar barnfamiljer bra. Intill stranden finns flera ställen att äta och drick på och för den som vill prova på vattensporter så finns det många att testa.

Porto Vromi

Porto Vromi ligger på Zakynthos västkust, cirka 37 kilometer från Zakynthos stad. Bukten ligger otroligt vackert med klippor och gröna skogar tätt intill. Stranden består av klappersten och vattnet är alldeles mentolblått. Porto Vromi är oorganiserad men det finns en beachbar vid stranden som utöver mat och dryck även serverar en stor portion grekisk musik.

Shipwreck Beach (Navagio Beach)

En av Zakynthos populäraste och mest kända stränder är Shipwreck Beach eller Navagio Beach som den också kallas och ligger på Zakynthos nordvästra kust. Stranden tillhör en av de mest fotograferade stränderna i hela Grekland och du har garanterat sett en bild därifrån. Stranden kan endast nås med båt och båtar går från flera orter på Zakynthos. På stranden står ett stort gammalt skeppsvrak, därav namnet på stranden, och runt om reser sig de vita branta klipporna som en skyddande mur. Vattnet är isande blått och stranden består av vita klapperstenar.

Tsilivi Beach

Tsilivi Beach, cirka sex kilometer norr om Zakynthos stad, är en barnvänlig strand med fin sand och klart vatten. Här finns de flesta faciliteter så som solstolar, parasoller, tavernor, barer och souvenirbutiker. Gillar du vattensporter finns det även sådana att prova på. Stranden är välbesökt under högsäsong.

Rulla till toppen