Grekland

Joniska öarna

Paxos / Paxi: Stränder

På Paxos finns det en hel del stränder, flertalet organiserade, och med klapperstenar som det vanligaste underlag. Ett enkelt sätt att nå dem är att ta badbåten ifrån någon av byarna.

Harami Beach

Harami Beach ligger på gångavstånd från byn Lakka och cirka åtta kilometer ifrån Gaios. Stranden är organiserad och det finns solstolar och parasoller att hyra men intill strandkanten finns även träd som skänker skugga. Väl nere i vattnet finns mjuk sandbotten, annars är stranden mest klappersten. Intill stranden finns en taverna och vill du prova på vattensporter går det också bra.

Lakka Beach

Stranden i Lakka ligger några minuters gångväg västerut. Gå så långt västerut du kan i byn så kommer du till en liten rapp som leder upp på en stig som tar dig till stranden. Stranden består av vit klappersten och det finns solstolar om så önskas. Stora träd skänker naturlig skugga på stranden.

Loggos Beach

Loggos Beach är en rätt liten vacker klapperstensstrand strand vid byn Loggos. Stranden är inte organiserad så ta med eget liggunderlag och solskydd. Det finns tavernor intill stranden där du kan köpa dryck och mat. Trots att stranden är relativt liten lockar den många sol- och badsugna under högsäsongen.

Mongonissi Beach

Längst söderut på Paxos ligger Mongonissi Beach, cirka fem kilometer söder om Gaios. Stranden är en av få sandstränder som finns på Paxos och strax intill stranden finns även en taverna att förfriska sig vid. Det finns tillgång till både solstolar och parasoller om behovet finns.

Monodendri Beach

Monodendri Beach ligger nära Loggos omgiven av frodig grönska. Stranden består av klapperstenar och vattnet är lika klart här som vid övriga stränder på Paxos. Det finns några solstolar och parasoller att hyra och en liten taverna ligger nere vid vattnet. Skulle du hellre vilja ha det mer avskilt så finns det flera små bukter nära stranden där du kan hitta en egen plats.

Plakes Beach

Plakes Beach ligger i Gaios och kan nås till fots på några minuter ifrån byn. Stranden består av klippor och klappersten och är inte organiserad men ligger vackert med olivträd i närheten.

Pounda Beach

I närheten av Loggos ligger klapperstenstranden Pounda Beach som nås via en liten stig ifrån huvudvägen. Stranden är oorganiserad så ta med dig parasoll, handduk och matsäck. Träd intill stranden skänker dock skugga.

Voutoumi Beach (Antipaxos)

Med en promenad på cirka 20 minuter från Vrika Beach når du Voutoumi Beach på Antipaxos. Stranden består av en blandning av vit klappersten och sand som bryter skarpt mot det vicksblå-färgade vattnet.

I bukten lägger många båtar till för att bada i det magiska vattnet och förfriska sig vid tavernan ovanför stranden.
Under säsong kantas stranden av en rad solstolar och parasoller.

Vrika Beach (Antipaxos)

De flesta badbåtarna från Paxos anländer vid Vrika Beach. Vrika Beach är som tagen ur ett paradis med ett otroligt klart och blått vatten. Sanden är mjuk och alldeles vit. Intill stranden finns en taverna och en bar som dessutom erbjuder solstolar och parasoller vid stranden. En stor del av stranden är dock fri från möblemang så det går utmärkt att lägga ut sin egen handduk.

Rulla till toppen