Grekland

Joniska öarna

Kythera / Kithira: Stränder

Agia Pelagia

Stranden Agia Pelagia ligger på Kytheras nordöstra sida i byn med samma namn. Vattnet är otroligt klart och sanden är gråaktig. Under sommaren anordnas beachvolleyturneringar här men det finns andra aktiviteter att prova på under säsong. På delar av stranden finns solstolar och parasoller att hyra och i byn finns fler tavernor och kaféer att inta mat och dryck vid.

Avlemonas

Den ”naturliga swimmingpoolen” i Avlemonas ligger vackert inbäddad i blomster och iordninggjorda platåer med stegar ner i det klara och turkosblå vattnet. Swimmingpoolen är egentligen en långsmal vik som löper in ifrån det omgivande havet. Ovanför badplatsen ligger flera tavernor och kaféer att avnjuta en bit mat eller en kopp kaffe vid.

Diakofti

I Diakofti finns det badstrand på båda sidor om piren. Sanden är gyllengul och mjuk och det finns solstolar och parasoller att hyra under säsong. Intill stranden finns en omklädeshytt och ett utegym och strax ovanför utegymmet ett kafé som hör till det lilla hotellet.

Diakofti, Kythera. (Foto: Markus Olsson)

Diakofti har också Kytheras största hamn och kommer du båtvägen från Pireus eller Kreta till Kythera är det troligt att det är hit du anländer.

Kaladi

Kaladi Beach på östkusten anse av många vara den bästa och mest populära stranden på Kythera. Kaladi beach är en klapperstenstrand med klart och turkosblått vatten och består egentligen av tre delar med klippor som bryter av mellan dem. De sista 120 meterna för att nå denna oorganiserade strand består av 120 trappsteg i sten.

Kapsali

Stranden i Kapsali består av två stycken bukter, båda med badmöjligheter. Den västra som ligger närmast Chora är den bukt som har finast strand med en blandning av sand och klappersten. Här finns solstolar och parasoller att nyttja och på hamnpromenaden ovanför finns ett rikt utbud av restauranger och kaféer. Den södra bukten består av klappersten och används kanske mer som hamn för lokalbefolkningens båtar än som badstrand men det går givetvis att bada även där.

Limnionas

Efter en riktigt slingrig väg ner når du stranden i Limnionas på Kytheras västra kust. Det är en oorganiserad strand där några fiskare har sina båthus. Stranden har rätt fin sand men det finns även steniga partier. Om du vill njuta av solnedgången på Kythera så är Limnionas ett perfekt ställe att göra det på.

Melidoni

Melidoni Beach ligger på Kytheras sydvästra sida och består av fin sand med klart vatten. Stranden är delvis organiserad och det finns en kantin att köpa förfriskningar vid. Du kan antingen ta dig hit på en liten grusväg eller ta badbåden från Kapsali.

Palaiopolis

Kytheras längsta strand är Palaiopolis Beach och ligger strax före byn Avlemonas. Stranden består av både sand- och klapperstenspartier och det var faktiskt här som Afrodite enligt legenden klev upp på land. Vid strandens norra del (mot Avlemonas) ligger en strandbar en bit upp från vattenbrynet.

Rulla till toppen