Grekland

Joniska öarna

Korfu: Restauranger/ uteställen

Charterturismen har fört med sig ett rikt utbud av restauranger, tavernor, barer och klubbar på Korfu. Du kan välja mellan det klassiskt grekiska men även mexikanskt, thailändskt och italienskt. I princip varje strand på Korfu har sin egen bar/ sitt eget uteställe så det är inte svårt att hitta ett plats att hänga på.

I Korfu stad väljer många att slå sig ner på kaféerna vid Liston för att ta en drink efter middagen medan de som vill stuffa snarare tar sig till det som kallas ”Disco Strip” (se nedan) där det ligger flera klubbar och barer.

La Cucina

I Korfu stad, ett kvarter in från Platia Leonida Vlachou, ligger La Cucina som serverar fantastiska italienska rätter. Prova gärna de goda pastarätterna till bra priser.

Rex

Vid Liston i Korfu stad ligger restaurang Rex med klassiska grekiska rätter men med en touch av övriga Europa i sig.

Hrysomallis

Hrysomallis serverar klassisk grekisk husmanskost och tänker du äta en Moussaka på din resa, så gör det här. Hrysomallis ligger när det gamla fortet i Korfu Stad.

Disco Strip

Ett par kilometer nordväst om den nya hamnen i Korfu stad ligger nöjesdistriktet ”Disco Strip” med bland annat utestället Au Bar som spelar house och R n’ B i högtalarna. På klubbarna vid Disco Strip festas det långt in på småtimmarna.

Uncle Simos

I Kassiopi ligger restaurang Uncle Simos som servera goda medelhavsrätter, bland annat en fantastisk risotto med fisk och skaldjur.

Spiros taverna

I Paleokastritsa ligger Spiros taverna som serverar goda, klassiska grekiska rätter. De serverar frukost från klockan 09.00 och stänger när sista gästen går hem.

Rulla till toppen