Grekland

Joniska öarna

Ithaka: Stränder

Agios Ioannis Beach

En av Ithakas finaste stränder är Agios Ioannis som ligger cirka nio kilometer väst om Vathi. Stranden är en blandad sand- och klapperstensstrand och har kristallklart vatten. Stranden är oorganiserad så ta med det du behöver i form av solskydd och mat. Bara stigen på väg ner mot stranden är resan värd till denna strand.

Dexa Beach

Dexa är en av Vathis närmaste stränder, bara två kilometer norr om hamnen. Vattnet är blått och alldeles klart och är perfekt för snorkling. Intill stranden finns en rad träd som skänker skugga och inte långt borta ligger en beach bar som serverar dryck. I övrigt är stranden oorganiserad.

Polis Beach

Inte långt ifrån byn Stavros ligger Polis Beach, en klapperstenstrand med turkost vatten. Stranden är organiserad men det finns några träd som skänker skugga och under sommarsäsongen finns en liten kiosk som säljer dryck och snacks. Inte långt ifrån stranden ligger grottan Loizos Cave som användes som ett tempel under antiken.

Sarakiniko Bay

Sarakiniko ligger cirka tre kilometer öster om Vathi och är omgiven av ett frodigt landskap. Stranden består av sand och klappersten och vattnet är kristallklart vilket gör det till ett bra snorklingområde. Stranden är oorganiserad och är det är ofta lugnt och avslappnat här.

Rulla till toppen