Grekland


Joniska öarna

Elafonissos

Det är lite knepigt att ta sig till Elafonissos med färja då ingen utav de vanliga färjerutterna lägger till här. Enklast är att hyra bil på fastlandet och bila ner till den lilla kuststaden Pounta och där ta bilfärjan över de 500 meter som skiljer Elafonissos ifrån fastlandet.

Namn på grekiska

Ελαφόνησος

Flygplats

nej

Färjor

Invånare

cirka 270

Tid

svensk normaltid + en timme

Riktnummer

27340

Om Elafonissos

Elafonissos tillhör en av de mindre öarna i den grekiska övärlden med bara 19 kvadratkilometer landmassa. Här bor cirka 270 invånare året om och under högsäsong så blir antalet tvåbenta varelser givetvis fler men än så länge så hittar inte många utländska turister hit. Det är i första hand inhemsk turism som utökar antalet individer på ön.

Elafonissos ligger bara 500 meter ifrån fastlandet, strax sydväst om Peloponessos ostligaste ”finger”, och lockar till att sparka av sig skorna, rulla upp byxbenen och vada över till ön. Vattnet är grunt och otroligt klart med vit sandbotten som nästan lyser underifrån. Det är i första hand för det osannolikt klara vattnet och det fina stränderna som du åker till Elafonissos.

Elafonissos ligger bortom alla vanliga färjerutter och kan vara lite svår att ta sig till. Enklast är att hyra bil på flygplatsen i Aten och sedan köra de sex timmarna ner till den lilla kuststaden Pounta och där ta bilfärjan över. Även om det kanske inte känns som den enklaste resvägen så är det resan värt om du älskar vackra stränder med kritvit sand, ett underbart klart, turkost vatten och lugna, behagliga dagar.

På Elafonissos finns flera stränder som du kan enkelt vandra till då den längsta delen av ön endast är fem kilometer lång. Har du rest hit med bil så finns det även bilväg runt ön. Det finns bara en by på Elafonissos som heter samma sak och det är där de flesta uthyrningsrum också finns.

Mer information om Elafonissos hittar du i vänstermenyn.

 

Karta över Elafonissos

Rulla till toppen