Grekland

Dodekaneserna

Tilos: Stränder

Livadia Beach

Stranden i Livadia är Tilos mest populära strand och består till största delen av klappersten med inslag av sand/grus. Det kan vara bra att använda badskor då även botten består av sten.
Den relativt smala stranden är ett par kilometer lång och är välorganiserad med solstolar och parasoller. Intill stranden finns förstås Livadias utbud av tavernor och restauranger. Trots att stranden är den populäraste på ön är det sällan trångt, även under högsäsong.

Eristos Beach

Eristos Beach ligger på Tilos västkust, cirka tre kilometer från Megalos Chorio, och är den längsta stranden på ön. Stranden är relativt bred och består av en blandning av småsten och sand. Solstolar och parasoller finns vid en del av stranden och ett par tavernor och en supermarket ger möjlighet till mat och dryck.

Plaka Beach

Plaka Beach med sitt klara vatten ligger på Tilos norra kant och består av klapperstenar så glöm inte badskorna då det är besvärligt att gå på underlaget. Det finns inga faciliteter här och stranden besöks inte av alltför många turister så du får både lugn och ro. Tänk på att ta med något som skänker skugga för det finns ingen naturlig skugga vid stranden.

Agios Antonios Beach

Agios Antonios Beach ligger på Tilos nordkust, inte långt från Plaka Beach, och består av en blandning av klappersten och sand/grus. Intill stranden ligger en taverna (och en rumsuthyrare) men i övrigt finns inga andra faciliteter.

Rulla till toppen